May 19, 2013 in Articles en CATALÀ, Imatge corporativa i disseny de logotips

Aprofitant que aquest mes de maig, concretament ahir dia 18 es va celebrar el concurs “Eurovisión” a la ciutat de Malmö, Suècia… us vull presentar un petit article sobre alguns els dissenys de logotips que hem anat veient durant els últims anys en les diferents edicions.

Disseny logo Eurovision 2010 i 2011

Logotips dissenyats per als anys 2010 i 2011.

Logos dissenyats per al concurs 2012 i 2013 d'Eurovision

Dissenys de logos dels anys 2012 i 2013.

L’any 2004, quan a Estambul (Turquia) li va tocar acollir l’Eurovision, es va introduir un logo genèric que serviria per unificar tots els dissenys posteriors. D’aquesta manera les creacions mantenen una base estètica, una consistència visual i, com a aspecte diferenciador, cada país ha de col·locar la seva bandera a l’interior del cor i l’ha d’acompanyar d’un missatge o subtema. En el logotip d’aquest any s’ha aprovat l’slogan “We are one” (en representació a la igualtat i unitat de tots els països participants).

Eurovision dissney de logo genèric

No cal recordar que, com és habitual, Espanya no va cobrir els objectius d’arribar a posicions interessants, al menys dintre dels 5 primers.

Encara no són conscients que no guanyaran mai si canten en castellà. Ens agradi o no l’anglès segueix sent la llengua mundial i a nivell d’Europa també, així doncs està clar que fins que no cantin en “un bon anglès” aquests “contests” els tenim perduts.

Bé, independentment del que Espanya aconsegueixi, els logos d’Eurovision m’agraden en la majoria de casos, alguns d’ells gaudeixen de dissenys certament “idiosincràsics” i d’altres un xic més convencionals.

Comparte si te gusta, gracias | Comparteix si t'agrada, gràcies — ;-)