May 18, 2019 in Articles en CATALÀ, Disseny gràfic per a empreses

Voleu contractar un dissenyador gràfic / una dissenyadora gràfica, per iniciar el vostre projecte empresarial i donar-li vida a les vostres idees de negoci?

Teniu una empresa que funciona però voleu optimitzar la vostra imatge corporativa?

Magnífic… perquè això significa que valoreu un treball professional creatiu (disseny gràfic), com a focus essencial per a fomentar o potenciar la vostra presència, ja sigui en internet i digitalment (online), així com a nivell local o físic (offline).


Dirigit als clients, empreses i PIMES que necessiten dissenyadors gràfics…

Us passo alguns consells a reflexionar abans de posar-se en mans d’un freelance o professional del disseny gràfic.

10 “tips” per als clients… abans de contractar a un dissenyador gràfic (sigui com sigui el projecte)

1. Qualsevol dissenyador amb el qual contacteu és un professional (o almenys això creiem) i ha de ser tractat com a tal. De ben segur va estudiar Disseny Gràfic, invertint un mínim de 4 anys en la carrera.

2. Els dissenyadors gràfics “no llegeixen la ment”.Ajudeu els dissenyadors a que coneguin la vostra empresa. Feu tot el possible per explicar el vostre target i mercat. Quanta més informació proporcioneu sobre la vostra empresa, millor serà el resultat final.

3. Abans de contactar amb un dissenyador gràfic heu preparat el vostre pla d’empresa? No hi ha disseny que pugui “salvar” a cap negoci. La qual cosa vol dir que una impecable planificació, tenir les bases i fonaments ben pensats són “sine qua non”.

4. Objectius i fites. El punt anterior permetrà que el dissenyador gràfic entengui l’objectiu de la vostra empresa. Les idees que voleu transmetre i qui és el vostre públic objectiu. Per encarregar qualsevol disseny és essencial conscienciar-se de tot això.

5. Explicar-se clarament. Comprendre el vostre producte o servei i ser capaç d’explicar tot amb claredat es relaciona amb el punt 4. Al dissenyador gràfic li serà de gran ajuda que li comuniquem de forma concisa per a què servirà cada peça de disseny, així evitarem malentesos. Alhora aconseguireu un disseny efectiu i d’acord amb el que realment necessiteu.

6. Entendre que el disseny no és “gratis”. Tots necessitem sentir-nos valorats, el nostre treball com a dissenyadors gràfics també ha d’apreciar-se. Esperar dissenys de forma gratis és frustrant i demostra el poc que s’analitza actualment el cost i hores de qualsevol procés de disseny. Pagar als dissenyadors com es mereixen sempre serà òptim. Si pagues malament obtindràs resultats de poca qualitat o mediocres. Recordeu allò que diu: “… si dones cacauets, rebràs micos”.

7. Comunicar-se amb el dissenyador sense marcar o dictar en excés. Si sorgeixen dubtes el millor és debatre’ls. Escoltar les opcions i respostes d’un professional en el disseny són també les vostres tasques com a clients. Sempre en pro d’un resultat final impecable.

8. No dissenyeu per al dissenyador. Al cap i a la fi, els heu contractat perquè confieu en el seu coneixement i talent, veritat?. Deixeu que els dissenyadors facin la seva feina per donar-li a la vostra empresa o negoci el toc que necessita. Per descomptat, el dissenyador també haurà d’escoltar i sospesar les vostres opinions, especialment si es tracta d’un tema específic de la indústria o sector empresarial a la qual pertanyeu. Es tracta sempre d’una coexistència i fluida comunicació entre totes dues parts.

9. Dissenyadors… no donem per fet que coneixem bé el sector del nostre client. Cada empresa té els seus propis requisits, necessitats variades i expectatives específiques. Escoltar al client, analitzar les seves preocupacions, què és el que realment venen i com ho venen, com volen donar-se a conèixer en els seus respectius mercats…

10. Establir per endavant què s’espera (per les dues parts): tant client com dissenyador. Donar a conèixer quins terminis de lliurament, com desitgen dur a terme el projecte de disseny… la comunicació és bàsica. Si hi haurà reunions físiques/presencials o tot serà via e-mail, formes de lliurament de propostes, proves i dissenys, si hi haurà compromís fins a la total finalització dels treballs… Assegurar-se que no hi haurà sorpreses és la millor i ideal forma de portar a bon port qualsevol projecte de disseny gràfic.


Teniu algun consell o idea per compartir?

Estaré encantada de rebre les vostres aportacions.

És de gran importància saber fer front als dissenyadors. Igual d’essencial n’és la capacitat dels dissenyadors per gestionar i entendre’s amb els seus clients.


QUIN ÉS EL VOSTRE CAS?

Sou una empresa de nova creació?

— Necessiteu un disseny de logotip de qualitat i totes les peces corporatives dissenyades professionalment.

Teniu ganes d’optimitzar la vostra imatge empresarial?

— Ja és moment de canvi de reciclatge. Els vostres clients actuals i potencials veuran que la vostra empresa es manté en forma.

Sou una PIME i complireu anys en breu?

— Digueu que feu anys als 4 vents! Una empresa amb una llarga trajectòria és molt ben valorada. Feu saber el temps que fa que sou uns experts en el vostre sector.

La vostra empresa no transmet el que voleu?

— Definitivament, preciseu una millora de la vostra imatge.

El vostre disseny de logo està obsolet o necessita un restyling?

— Digitalitzar logotips i marques és una de les meves especialitats. Actualitzar i re-dissenyar el vostre logo és imprescindible en el món digital actual.

Necessiteu un nou catàleg d’empresa, fulletó de serveis o catàlegs de productes que “venguin” de veritat?

— Aquesta és la meva! Us ofereixo dissenys de catàlegs 100% exclusius i únics. Amb una total serietat i compromís desde el primer moment.

Ens posem a dissenyar plegats?

— Contacteu amb mi via e-mail: sara@saramompart.com. O bé al mòbil 647873964. Estaré encantada d’escoltar-vos, assessorar la vostra empresa i analitzar el que és millor per al vostre futur corporatiu i/o publicitari.


28 anys desenvolupant projectes com a dissenyadora gràfica, 9 dels quals he estat dissenyadora freelance.
Nombrosos clients avalen la meva bona feina.
Un alt nivell de compromís i rigorositat m’han acompanyat durant tots aquests anys.
Creant dissenys exclusius, impactants i que trensmeten he gaudit de la feina que més m’agrada: Disseny Gràfic.

Contractar a un dissenyador gràfic per a la meva empresa

Comparte si te gusta, gracias | Comparteix si t'agrada, gràcies — ;-)